Fotboll
Herrlaget
Oavgjort i första DM matchen!
2017-03-06 17:10
Det va länge högst osäkert om matchen mot Sätila skulle kunna spelas igår. Precis när undertecknad är på väg ut genom trapphuset, för att åka upp till samlingen, så ringer Sätila tränare och berättar att planen i Hindås inte är spelbar. Efter ett par samtal lyckas vi dock flytta matchen till Tranemo, något som inte visade sig vara ett speciellt lyckat drag, då vädrets makter tydligen inte ville se att matchen skulle spelas.

Till spel kom vi i alla fall till slut, och det med följande startelva: Christer i mål, en backlinje med Axel, Robin, Felix och Johan. På mitten startade Robert H, Anders och Festim. Längst fram huserade Pablo, Ervin och Sphetim.
Vid sidan startade Simon, Johannes, Mergim, Saber, Long och Hussein.

Första halvlek präglas av ett SIK som försöker rulla boll, precis som vi vill, men på grund av det svåra underlaget med snö på planen, blir det en hel del misstag i passningsspelet. Stundtals spelar vi dock väldigt finurligt och sågar oss igenom Sätilas mittfält men har svårt att skapa något sista tredjedelen. En stor del i det är att vi för dagen saknar djupledsspel och när väl löpningen kommer så blir bollen för lång på grund av underlaget.
Sätila spelar ett lite rakare spel med två snabba forwards som skapar en hel del. Dom tar också ledningen i matchen när duktige Markus Dahlberg rinner igenom på kanten och serverar en fin pass in i straffområdet till en friställd Sätilaspelare som lägger in bollen i öppet mål. SIKs enda heta målchans i första halvlek är när Anders drar en perfekt frispark i ribban, den va värd ett bättre öde. Spelmässigt är SIK bättre än Sätila i första halvlek, Sätila hotar dock mer och känns hela tiden farliga i sina omställningar.

I andra halvlek tilltar tyvärr snöfallet, vilket tyvärr gör det omöjligt att spela den fotboll vi vill då planen är täckt med snö. Det blir en chansartad andra del av matchen där det bjuds på chanser åt båda håll. SIK kvitterar till 1-1 genom Shpetim som suger in ett inlägg från Axel, skjuter på täckande försvarare men lyckas sätta dit returen i mål. 4 mål på 2 matcher av lill-Hasani nu, imponerande! Glädjen var dock inte långvarig för strax efter tar Sätila ledningen med 2-1 på vad som känns som ett solklart offsidemål, surt!
SIK lyckas dock få med sig ett oavgjort resultat, när Festim snyggt lobbar in 2-2 efter att Sätilas målvakt misslyckats med att skjuta iväg bollen.
Andra halvlek blir på grund av planen, oerhört svår. Bollen går knappt att passa och båda lagen lyfter därför mest långt, tråkigt att förutsättningarna blev som de blev. Med facit i hand borde nog matchen aldrig spelats, skaderisken va överhängande.
Trots det starkt av SIK att återigen knipa poäng mot ett division fem lag, där vi framförallt i första halvlek visar glimtar av det fina spel vi besitter.

Nästa match spelas mot Fristad på Söndag, troligen det tuffaste motståndet vi lär stöta på under säsongen. Avspark 11.15 Tranehov!