Fotboll
Herrlaget
Vinst mot Sjötofta!
2017-04-12 10:06
I sista träningsmatchen innan seriestart, det så kallade "genrepet" avfärdade de rödblå pojkarna igår Sjötofta med hela 9-0. Ett resultat som med bättre skärpa i straffområdet och sista tredjedelen, kunde varit betydligt större.

Förberedelserna till matchen blev dock allt annat än optimala då vi efter en miss i kommunikationen med Sjötofta, anländer fem minuter innan matchstart. Domaren är dock tillmötesgående så vi får i alla fall femton minuters uppvärmning.

Vi kom till start med följande startelva: Christer, Mirza, Robin, Felix, Axel, Ervin, Robert, Festim(C), Anders, Shpetim och Saber. Vid sidan började Mohammad, Jonathan och Mergim.

I första halvlek dominerar vi fullständigt, känns som att bollinnehavet är 90-10 i vår favör. Det tar emellertid 25 minuter innan vi får hål på ballongen, efter detta rullar bollarna in i en jämn takt. 1-0 gör Festim efter en tilltrasslad situation i straffområdet. 2-0 gör Anders efter ett mycket fint slaget inlägg av Axel. 3-0 gör Robert när han vänder upp i bortre delen av straffområdet och hittar bortre krysset med ett snyggt skott. Till paus går vi med ställningen 3-0.

I pausen pratar vi om att öka bolltempot och att löpa mer i djupled. Vi gör även två byten. Mergim byter av Saber och Jonis som byter med Mirza. Fantastiskt kul att se hemvändande Jonis tillbaka i moderklubbens färger! Han kommer betyda mycket får vårt unga lag.

Andra halvlek fortsätter som första, stort bollinnehav och mycket målchanser. Sjötofta orkar i andra inte försvara sig lika bra som dom gjorde i första vilket innebär ett hav av ytor bakom och framför deras backlinje, något vi utnyttjar med den äran. Framförallt Anders hittar en bra position och kan operera likt en Eden Hazard i Chelsea. 4-0 görs av blott 15 årige Mergim som efter sitt Italien äventyr fullkomligt exploderat! Där har vi ett mycket intressant framtidsnamn. 5-0 görs av Robert på nick efter hörna. Även 6-0 görs på hörna efter att Saber dunkat in en målvaktsretur. 7-0 görs av Festim på ett friläge efter en fin löpning. 8-0 av Robin på nick efter hörna. Spiken i kistan sätts av Anders som fri med målvakten inte gör något misstag.

Sammanfattningsvis en bra match där vi snabbt flyttar boll mellan kanterna, har ett varierat spel med många fina sekvenser. En stor eloge till Sjötofta som trots det stora underläget beter sig korrekt och inte sysslar med någon onödig skit.
Viktigt att vi inte drar för stora växlar av denna matchen, då det var väldigt stor skillnad i kvalité.

Nästa fredag är det seriepremiär borta mot Ubbhult/Hällingsjö, en tuff start på serien. Då hoppas vi på stort stöd på läktaren!