Fotboll
Herrlaget
Seger i derbyt!
2017-06-11 11:31
Fredagens derby mot grannklubben Kindaholm slutade med en 4-3 seger för SIK. En match med ett oerhört stort bollinnehav för Svenljunga mot en lågt försvarande motståndare som var farliga i sina kontringar.

Startelvan: Christer, Axel, Felix, Jonis, Mirza, Robin, Robert, Saber, Ervin, Long och Anders. Vid sidan startade: Uffe, Mergim, Luka och Hussein.

Vi får en drömstart på matchen när Anders, efter ett fint förarbete av Long, rullar in bollen i nät efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Kindaholm kvitterar efter ett på tok för slappt försvarsspel där vi inte riktigt tar hemjobbet.

2-1 gör även det av Anders, hans sjätte balja i serien. Målet kommer på straff efter att Robert blivit nerriven av målvakten. Lyckan blev dock kortvarig, precis före paus kvitterar Kindaholm igen efter ett bolltapp på mitten och en fin prestation av Viktor Gunnarsson i Kindaholm som snyggt skjuter in 2-2 med vänstern.

I andra halvlek går vi snabbt upp till 4-2. Trean görs av Robert som efter pass av Anders, drar en gubbe och med vänsterfoten drar in den i bortre hörnet. 4-2 sätts i nät av blott 15 årige Mergim Halilaj. Robert kommer förbi på kanten, avancerar in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Mergim som behärskat sätter foten till. I slute reducerar Kindaholm efter ett riktigt lottomål där ett ofarligt skott touchar en back och går in en båge över Christer i mål.

Extra plus till Felix och Mirza som stod för bra insatser.

Tre viktiga poäng men så mycket mer var det inte denna fredag. Vi tappar alldeles för mycket boll och har för dåligt bolltempo i passningsspelet. Det får vi jobba med tills nästa match som är mot Horred, nästa söndag.